Formular de contact rapid
     
     
     
  

 

 

Verificare/Revizie Tehnica Periodica la Instalatia de Gaze

Incepand cu anul 2009, conform normativului de gaze NTPEE 2008, agentii economici autorizati ANRE, cum este si societatea noastra, pot efectua Verificarile Tehnice Periodice (VTP) ale instalatiilor de gaze naturale,obligatorii la fiecare 2 ani si Reviziile Tehnice Periodice (RTP) obligatorii la maxim 10 ani, atat pentru Asociatiile de Proprietari cat si pentru persoanele fizice, juridice si institutii.

Aceaste operatiuni sunt obligatorii pentru toti consumatorii iar neefectuarea acestora poate duce la sistarea furnizarii cu gaze ca o masura de siguranta .

Verificarea si revizia instalatiilor de gaze trebuie sa reprezinte o prioritate pt dv. intrucat din experienta acumulata s-au constatat foarte multe defectiuni sau neconformitati fata de reglementarile legale in domeniu (de exemplu existenta unui furtun de butelie sau a unui racord de apa in locul racordului flexibil omologat pentru instalatiile de gaze).

Aceste abateri de la normele legale pot avea consecinte grave asupra integritatii imobilelor si/sau asupra vietilor omenesti.

Recomandam efectuarea acestor operatiuni la termenele scadente, precum si de fiecare data cand considerati ca instalatia de gaze trebuie verificata.

Verificare si revizia se executa pentru a constata gradul de uzura a instalatiilor de gaze, a aparatelor de consum si a pieselor conexe ce apartin de acestea, pentru a interveni la timp si a executa reparatiile necesare, astfel incat sa se evite eventualele accidente ce ar putea sa apara din cauza defectiunilor.

Detinatorii/utilizatorii trebuie sa faca verificarile tehnice la fiecare doi ani si reviziile tehnice la fiecare 10 ani, conform prevederilor legale, pentru a asigura buna functionare a instalatiilor si siguranta in utilizare. Citeste mai departe

photodune-4187216-idea-m-400x400-1

IMG_2023

Electrovalva

verificari gaze

Lasa un comentariu

*


*